Вижте всички статии

Код "елегантност и чорапогащи"

И най-изисканият тоалет, без правилно подбрани чорапогащи, не е достатъчно елегантен. Кодът на стила го предполага органично.

Изборът на чорапогащи зависи преди всичко от стилистиката и аутфита ти за деня, но и от контекста - атмосферата и стиловия код в офиса, където работиш, от времето навън, от личните ти предпочитания; както и от възрастта, от модните тенденции и още куп неща, които можеш лесно и бързо да миксираш, за да избираш всеки ден твоите най-впечатляващи чорапогащи.

Как да впишеш чорапогащите в стайлинга си: 

Правилният избор на чорапи или чорапогащи е част от цялостната ти визия и следва да хармонира перфектно с другите аксесоари и с основния ти тоалет.

Не можеш да изградиш стилна базова капсула без подходящите чорапогащи - линия, която ти гарантира елегантен успех. 

Няма точна формула за съчетаване, но има поредица от правила - does & don’t-s, които да следваш, за да постигнеш хармоничния и най-вече стилизиран "аутфит код" за всеки повод. В тях се съдържа и правилният отговор на въпроса как да ги подбираш и с какво да ги съчетаваш. Една истина, която всяка жена трябва да владее съвършено умело. 

ОФИС СТАЙЛИНГ КОД: Бизнес стилът изисква чорапогащи с телесен цвят и по-нисък DEN. 

 

Елегантно-строгият стил по-рядко допуска мрежести чорапогащи или фриволни десени и текстури. Като всяко правило има своите изключения - отнася се за по-артистичните професии, както и за тенденциите за разчупване на офис стилистиката. 

Плътните чорапогащи с по-голям DEN също не подхождат на деловия имидж. 

През пролетта и есента се носят чорапогащи с 30-40 DEN. 

Дрескодът в офиса е неутрални, класически, “nude” цветове, а текстурата e обикновена - гладка или матирана. 

Летният бизнес костюм е дефиниран от най-тънките чорапогащи - леки, с до 15 DEN. Сандали с чорапогащи в бизнес селекцията ти не се препоръчителни, освен ако не са с невидими пръсти - снимка & линк. 

Модните дизайнери препоръчват в междинните сезони цветни сандали с цветни чорапогащи, но не и за офис. 

Екстравагантните чорапогащи - мрежести, на раета, с камъни и цветя, с различна текстура и принтове имат точно предназначение - да провокират и впечатляват, но не и да се вписват в офис контекста. 

Не пропускай оптическите трикове: мрежестите чорапогащи например увеличават зрително обема на краката, черният цвят изтънява силуета. 

Чорапогащи в телесен цвят, далечен от твоята гама, създават сериозен дисбаланс в посланията на дрехите. 

Чорапогащи, които са в тон с обувките, удължават крака. 

Краката изглеждат подчертано по-стройни, както с прозрачни черни чорапогащи, така и в полутъмната гама – кафяви, тъмносини, тъмносиви, тъмно зелени. 

Белите и цветни чорапогащи зрително уголемяват краката. 

Подчертано елегантно присъстват внасят черните чорапогащи с черни аксесоари – с акценти колан или малкият клъч. 

Отворените сандали и чорапогащи традиционно не се вписват заедно” - все повече модни дизайнери обаче разчупват и това клише. А има и вариант чорапите и чорапогащите да бъдат без видима част в зоната на пръстите - едновременно обгръщат крака и не се забелязват като чорапките на Sanpellegrino Supervelo с ефект "тен" - http://bit.do/ePuJ5.  

Тънките чорапогащи, елегантният тренчкоут и високите обувки създават имидж на изключително стилна жена.

С чорапогащи през зимата или с боси крака и сандали, боти и ботуши - стрийт модата в Ню Йорк определено фрапира с този въпрос из улиците си тази зима, но ние имаме еднозначна визия. Елегантността изключва босите крака в стилна обувка + здравето е най-важният моден аксесоар на всяка дама. 

Ако по някаква причина намираш тена си за неатрактивен, винаги можеш да го измениш с тоналността на чифт нови чорапогащи - с нюансите на сиво или беж – опушено сиво, капучино или лек антрацит. Да не говорим за блясъка, който трудно можеш да постигнеш без чорапогащи. 

Елегантно присъствие ще си гарантираш и с обувките с отворени пръсти, ако сложиш нежни и тънки чорапогащи - виж пециално създадения за целта Supervelo 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари